Tiedustelijoita

On riemastuttavaa nähdä kevään ensimmäiset. Kuva EJ

Ensimmäiset hanhet ovat saapuneet Värtsilän laaksoon. Ne ovat varmaan tiedustelijoita, kuten näin itärajan pintaan sopii. Ne lepäilivät jo toista päivää Sääperin ja Savikon välisillä pelloilla.

Mitä lajia hanhet ovat, sen jätän suosiolla asiantuntijoiden pohdittavaksi. Ainakin valkoposkihanhien päämuutto ajoittuu lintukirjojen mukaan vasta toukokuun lopulle. Silloin niitä voi olla ajoittain täällä runsaasti.

Share

2 comments for “Tiedustelijoita

  1. Metsähanhia ovat. Harmaanruskeita, pää tummanruskea, nokka keltainen ja musta. Ensimmäiset ovat jos siis saapuneet tiedustelemaan paikkoja.Samoin ykköskappal-kurkia on jo näkynyt. Sinne se pohjoiseen tänäänkin hävisi kiertäen korkeutta ottamalla ensin.

    Peippoja on jo peltojen laitamilla, ainakin ruokapaikkojen lähistöillä, kuten omassa pihassani, jo kymmenmäärin. Varmaan 100-200 tänään illankorvalla. Ja on sen laulu raikasta ja kuoro voimakasta.
    Hannu

  2. Näinpäs minäkin Pusan pihassa peipon. Mirjasisko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *