Kevään merkkejä

Tosi hyviä nuo Erkin pulmuskuvat! Minusta ylemmät näyttävät suomalaisilta Horneteilta matkalla Libyaan ja alemmat Suomen joukkojen kylvämiltä maamiinoilta Libyan hiekka-aavikolla…! – Vitsi-vitsi.

Kaikenlaista kirjoa keväiseen lintumaailman kudelmaan on Luoja ehtinyt jo heittää. On mukava kertoa vuosi vuoden jälkeen sen valkoisen pikkulinnun nimi, joka tienvarresta ponnahtaa ilmaan aivan auton edestä. Pulmunenhan se.

Hyyppiä on alun verran. Maanantaina lepäili Sääperin jäällä puolen sataa, tiistaina jo kolminkertainen määrä.  Ne kun katsovat tuon paikan parhaimmaksi, myös yöpymiseen – petojen varalta. Toisaalla veteli ettoneita yksinäinen kanadanhanhi! Jostakin lähti lentoon valkoisen joutsenen kera, mutta erkani sitten lepäilemään.  Samaan aikaa satakunta sepelkyyhkyä värjötteli koivikon oksilla pikkusateessa.

Nyt torstai-iltaan mennessä on moni nähnytkin jo peipposia omilla pihoillaan. Niin ja mustarastaat yleistyvät syöttöpaikoilla, kun ei ole vielä pälviä pelloilla. Sairasen Matilla jopa seitsemän linnun tokka tiistaina. Ja viikon vaihteessa se alkaa jo lauleskelemaankin.

Tuuli- ja hiirihaukka ovat palanneet. Naurulokki ja metsähanhi tulleet. Pian on västäräkin vuoro.

Hannu

Tuulihaukka tarkkaili Savikontien liikennettä. Kuva EJ

1 comment for “Kevään merkkejä

  1. Västäräkkipariskunta löysi syötävää (Reijosen?) pellolta ullivedestä 7.4.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *