Maalla on mukavaa

Manu Larcenet& Jean-Yves Ferri: Maallemuuttajat, Retikkamäen lautturit, WSOY 2011.

TAA TAA, huutaa pienin ja tietysti isän on pideltävä vauvaa, kun vaimo pyytää, vaikka tietokonepuuhat ovat kesken. Mutta eipä hätää, CTRL-Z koodilla vauva tuntuu rauhoittuvan. Herra Larssinet kyllä keksii keinot, vaikka vauvaa vaivaisi unettomuus. Myös Jukka Kuoppamäen Kultaa taikka kunniaa – laulu kitarasäestyksellä tuntuu tehoavan vauvaan, ainakin hetkeksi.

Rouva Kalmakumpu lähtee mukaan tapaamaan kustantajaa ja sanookin kustantamon herroille suorat sanat. Henri-herra taas rakentaa jotakin arkin näköistä, joten sateista ei tule loppua aivan heti. Kirjan tekijät ovat löytäneet yhteisen sävelen. Lukijalla on hauskaa, vaikka henkilögalleria ei ihan tavanomainen olekaan. Kuvitus vaikuttaa pelkistetyltä, mutta Junnu Vainion sanoja lainatakseni ”siinä on se jokin”.

Maallemuuttajat -sarjan aiemmat osat ovat Juurevaa elämää, Siemenet vakoon ja Maailman laveudesta. Kirjojen tekijät ovat löytäneet omintakeisen tavan kertoa perhe-elämästä, kun ensimmäinen lapsi tulee kuvioihin. On kiva lukea välillä sellaistakin sarjakuvaa, jossa käsitellään ihmiselämän perusasioita humoristisella otteella. Jotenkin henkilöt alkavat elää omaa elämäänsä ja motivoivat lukijaa tutustumaan tämän perheen ongelmakenttiin ja huumorikylläiseen arkeen.

Manu Larcenet ( s. 1969) on ranskalainen palkittu pilapiirtäjä, jolta on suomennettu albumit Robin Hood – metsien ikämies ( 2005) ja Pieniä voittoja ( 2004).

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *