Niiralan kasvuun uskotaan

Rajaturvallisuustilanne Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella on säilynyt vakaana ja rauhallisena, eikä tilanteessa arvioida tapahtuvan merkittäviä muutoksia. Rajavartioston toiminta painottuu rajatarkastuksiin Niiralan rajatarkastusasemalla sekä rajojen valvontaan maastorajalla, kerrottiin Rajavartiolaitoksen 92. vuosipäivänä maanantaina.

Rajanylitysten määrä on ollut kasvussa alkuvuonna 2011. Rajavartiosto arvioi, että Niiralassa kasvu jatkuu edelleen vuoden aikana.

Rajavartiolaitos kohdentaa lähivuosina edelleen voimavaroja erityisesti pääkaupunkiseudulle ja kaakkoisrajalle. Tekniikan ja toimintamenetelmien kehittyminen mahdollistavat rajaturvallisuuden ylläpitämisen aiempaa pienemmillä henkilöstöresursseilla myös Pohjois-Karjalassa. Nykyiset resurssit säilyvät Niiralan kansainvälisellä rajanylityspaikalla ja Värtsilästä etelään sijaitsevalla maastorajalla, jotka ovat Rajavartiolaitoksen valtakunnallista painopistealuetta.

Sudesta kapteeni

Tasavallan presidentti on ylentänyt Tohmajärven rajavartioasemalta kapteeniksi Mika Suden ja luutnantiksi (res) Matti Väistön sekä myöntänyt valtion virka-ansiomerkin vanhemmalle rajavartijalle Pentti Vanhaselle.

Sisäasiainministeri on myöntänyt Rajavartiolaitoksen ansiomitalin rehtori Arto Juntuselle Tohmajärveltä ja rajavartiomestari Kari Havukaiselle, vanhempi rajavartija Isto Ojalalle ja yliluutnantti Teemu Wilenille.

Rajavartiolaitoksen päällikkö on myöntänyt Rajavartiolaitoksen pronssisen ansiolevykkeen ja Rajamme Vartijat -säätiö stipendin ansiokkaasta toiminnasta Rajavartiolaitoksen hyväksi  emäntä Eila Ikoselle ja  vanhempi rajavartija Tarmo Häkkiselle.

Rajavartioston komentaja on myöntänyt ylirajavartijan palvelusarvon vanhempi rajavartija Timo Haukijärvelle ja  vanhempi rajavartija Anssi Laukkaselle.

Vuosipäivänä palkittiin rajavartioston ansioituneita työntekijöitä. Rajavartioston komentaja on myöntänyt  ”Rajakiikarin” vanhempi rajavartija Risto Laitiselle. Pohjois-Karjalan rajavartioston vuoden 2010 parhaana urheilijana palkittiin vanhempi rajavartija Lauri Nousiainen.

Rajavartioston komentaja on ylentänyt reservissä vääpeliksi rajavartiomestari Risto Möttösen ja ylikersantiksi vanhempi rajavartija Marko Immosen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *