Täysikuu

Täysikuu, sä olet ihme suuri taivahan... Kuva EJ

Viimeksi kuu on ollut yhtä lähellä maata 18 vuotta sitten. Se on tänään 356 577 kilometrin päässä. Lisäksi on täysikuu. Käykee vaikka kahtomassa.

Kuulla voi olla pientä vaikutusta esimerkiksi maanjäristyksiin ja tulivuorten aktiivisuuteen, väittävät jotkut asiantuntijat. Toisaalta tutkimuksissa ei ole havaittu yhteyksiä luonnonmullistuksiin.

Se nyt on itestään selevää, jotta ihmisiin täysikuu vaikuttaa monella tavalla. Joitakuita ei nukuta, jolloin puuhaavat kaikenlaista muuta. Toivottavasti Värtsilän väkiluku kasvaa…

4 comments for “Täysikuu

 1. Juu, toivotaan että täysikuulla on positiivista merkitystä myös väkilukuun… =)

  Tutkailin tätä täysikuu asiaa Wikipediasta;

  Täysikuun aikaan Aurinko ja Kuu ovat jokseenkin vastakkaisilla puolilla maapalloa. (Mikäli Aurinko ja Kuu ovat yöaikaan täysin vastakkaisilla puolilla Maata, osuu Maan varjo kuuhun ja tapahtuu kuunpimennys. Kuunpimennys voi tapahtua siis vain täydenkuun aikaan).

  Täydenkuun aikaan vuorovesi on matalimmillaan, koska auringon vastakkaissuuntainen vetovoima kumoaa osan kuun vetovoimasta.
  Kuusta näkyy Maahan aina sama puoli!

  Tarkka kuva, siinä ei näy ihmisen jättämiä jalanjälkiä.. onneksi..

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Full_moon.jpeg

  Lähde: Wikipedia.

 2. Laskeskelin seuraavaa:
  Maan ja kuun välimatka nyt 356 577 km. Jos ajattelisi ajettuna automatkana etäisyyttä kuuhun, laskettuna Suomen eteläisimmästä päästä ajettuna pohjoisimpaan; niin Hangosta Utsjoen Nuorgamiin on matkaa edestakaisin on 2 840 km, eli jakolaskun tulos: noin 125 edestakaista reissua. Hanko-Utsjoki-Hanko, nii kuussa oltaisiin, mikäli autolla sinne pääsisi.. =) Olisipa siinä reissua kerrakseen. ’

  Kaukana se on vaikka raketillakin menisi!
  Apollo 17 avaruuslento, viimeisin kerta kun ihminen on käynyt Kuun pinnalla. Lentomatka Kuuhun kesti neljä päivää, jonka jälkeen raketin kärjessä ollut kuumoduli Challenger laskeutui suunnitelman mukaisesti Taurus-Littrown laaksoon.

 3. Kuusta ja varsinkin täydestä voi ottaa kuvia nykykameroilla, mutta miten ottaa täydellinen KUVA joka otoksenakin tyydyttäis kriitiikkoivaa itsekuvaavaa. Itse olen ottanut ties miten monta kuvaa. Aina on ollut vika yleensä ajoituksessa. Olen hakenut sellaista erikoisuutta jossa nousevassa täyskuussa jonkun pilvenhattaran värittämänä olisi muitakin sävyjä kuin harmaa sävyt.
  — Tästä juohtui idis mitä jos pantaisiin pystyyn kuvauskilpailu kuukuva – aiheesta kevään aikaan. Kehitetään ihan oikea kamerakilpailu raatineen päivineen.

 4. Lisäänpä kommentin reilun vuoden takaiseen
  juttuun sillä aihe on taas ajankohtainen:

  Ensi yönäkin Suomen taivaalla mollottaa poikkeuksellisen
  suuri täysikuu eli SUPERKUU. Muistakaahan tähyillä
  taivaalle!

  Kaivakaa kamerat esiin ja Sakari voisi laittaa jotain
  kuuaiheista musiikkiakin tunnelman kohottamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *