Historiatutkimus ajankohtaista?

Löysinpä taas sellaista tietoa, jota minulla ei ole vielä ollut. Olen jo aiemmin kertonut Värtsissä, että pankinjohtaja Tyko Reinikka oli kansanedustajana vv. 1922-30 ja sitten myös ministerinä 1930- ja 40-luvuilla. Hän oli maalaisliittolainen.

Nyt löysin T. I. Kasasen kirjasta Värtsilä. Muistelmia… sivuilta 119-120 seuraavan tiedon: ”…ehdokas Anna Toivari valittiin eduskuntaan v. 1919. Hän toimi kansanedustajana eduskunnan sosiaalidemokraattisessa ryhmässä sen vaalikauden, minkä päätyttyä hän heikentyneen terveytensä takia kieltäytyi asettumasta ehdokkaaksi ja jäi hoitamaan vain kotiasioita…” Anna asetettiin ehdokkaaksi, kun hänen miehellään Antti Toivarilla ei kansalaissodan jälkeen ollut kansalaisluottamusta. Anna Toivari kuoli Luopioisissa v. 2.12.1947 ja Antti Toivari 22.11.1956 samoin Luopioisissa.

Mitä kaikkea voikaan Värtsilän menneisyydestä löytyä! Olisiko Värtsilän historiatutkimus jo ajankohtaista? Luulenpa, että rahoituskin siihen olisi saatavissa.

Post navigation

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *