Retkeily teemana

Ideapalaveri pidettiin tiloissa, jotka mahdollisesti ovat osa tulevaa kylätaloa. Kuva Eira Varonen.

Perinteiset Värtsiläpäivät järjestetään 23.-24. heinäkuuta. Niitten yhteydessä olevan Erä & Luonto –tapahtuman teemana on ensi kesänä retkeily.

Kotiseutupäiviä ideoitiin äskettäin sisällön ja ohjelman osalta Pitäjätoimistolla. Paikalle saapui mukavasti väkeä, mm. paikallisten yhdistysten ja yritysten edustajia, joilta saatiin hyviä ideoita pitäjäyhdistyksen tapahtumatoimikunnan jatkotyöstettäviksi.

Värtsiläpäivät on kylämme ja kyläläisten näytönpaikka. Kaikkien kynnelle kykenevien, mm. yhdistysten toivottiin lähtevän mukaan toteuttamaan ja osallistumaan tavalla tai toisella.

Erä & Luonto tapahtuma kiinnostaa ja vetää väkeä paikanpäälle. Se on noussut tärkeäksi osaksi kesäistä tapahtumaamme.

Musiikkitarjonnan vetonaulaksi on kyselty erästä Suomen naisartistien ykkösnimeä. Nimeä ei vielä julkaista neuvottelujen ollessa kesken, mutta mikäli sopimukseen päästään, konsertti tulee kiinnostamaan varmasti ja sinne tullaan kauempaakin.

Poikamiehen pesäpuu

Kesäteatterin kuulumisia kertoi ohjaaja Veijo Tikka. Kesän näytelmän nimi on Poikamiehen pesäpuu. Näytelmän on kirjoittanut Matti Wanne. Viimeiset roolijaot on tehty ja esitysajat julkaistaan mm. kesäteatterin kotisivuilla lähiaikoina. Kesäteatteriesitys kuuluu luonnollisesti tärkeänä osana Värtsiläpäivien ohjelmistoon.

Jatkosodan alkamisesta tulee kuluneeksi tänä vuonna 70 vuotta. Alueemme sodanaikaisen historian sekä Värtsilän kunnan ja Wärtsilän tehtaan historian esille tuonti mm. näyttelyjen muodossa oli keskustelussa.

Värtsiläpäivillä on viime vuosina ollut kävijöitä keskimäärin noin 2000. Entisen kunnantalon pihapiirissä riittää varmasti katsottavaa ja koettavaa myös tulevana kesänä, mm. perinteisten näyttelyiden, kesäteatterin, musiikkitarjonnan ja myyntikojujen puitteissa. Vuoden takojan valinnassa on välivuosi.

Tapahtumatoimikunta ottaa edelleen ideoita vastaan. Niitä voi lähettää esim. sähköpostilla pitajayhdistys@vartsila.fi osoitteeseen tai lähestymällä suoraan vaikka hihasta nykäisemällä toimikunnan jäseniä. Tapahtumatoimikuntaan kuuluvat Matti Jaatinen, Eero-Matti Lintunen, Jouko Jääskeläinen ja Eira Varonen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *