Ystävillä yhteinen sävel

Tämän vanhan kortin välityksellä toivotan hyvää ystävänpäivää kaikille Värtsin ystäville.

Korttia ei ole alunperin tarkoitettu ystävänpäiväkortiksi. Siihen aikaan kun kortin sain, ei Suomessa edes tunnettu koko ystävänpäivää. Ystävänpäivä rantautui Suomeen 1980-luvulla ja kalenteriin se on merkitty 1987. Sain muitten korttien lisäksi kaksi tällaista korttia täyttäessäni 12 vuotta 1958. Yhden sain koulutoveriltani Kaarinalta ja toisen kotiväeltäni. Kortit oli ostettu kotikylämme sekatavarakaupasta (josta sai kaiken tarpeellisen hyvän palvelun kera) Kiihtelysvaarassa. Kortit olivat kauneimmat siihen aikaan saatavilla olleet kortit. Kultaukset ja kaikki!

Kansanlaulussa Lapsuuden toverille lauletaan: ”Maailma sitten vieroitti, pois meidät toisistaan…” Näin kävi Kaarinalle ja minullekin. Kolmisen vuotta sitten elämä saattoi meidät taas yhteen ja yhteinen sävel löytyi heti. Itse asiassa emme olleet kovin kaukana toisistamme olleetkaan. Välimatkaa oli vain muutama kilometri täällä Helsingissä.

Lissu Kaivolehto

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *