Tuleva vuosi

Vuosi on käynnistynyt Värtsin kannalta hyvin, eikä jatkossakaan suuria pilviä näy. Kirjoittajia ja kuvia tarvitaan jatkuvasti, niitten myötä sisältö monipuolistuu.

Tammikuussa Värtsin eri juttuja luettiin noin 40 000 kertaa. Jos tahti jatkuu samana, niin sehän tietää lähes puolta miljoonaa kertaa vuodessa.

Saattaa tietysti olla, että pienen alueen asioista kertova verkkolehti on saavuttanut lakipisteensä – tai sitten ei. Tammikuun luvut kertovat kuitenkin siitä, että Värtsin sisältö kiinnostaa. Lukijoitten jatkuva luottamus on mahdollista säilyttää vain monipuolisen sisällön avulla.

Vapaaseen yhteiskuntaan kuuluu avoimuus, joka lisää luottamusta. Tällaista päämäärää Värtsi haluaa olla tukemassa niin paikallisesti, kuntatasolla kuin yleisemminkin.

Suurempia muutoksia lehdessä tuskin tulevan vuoden aikana tapahtuu. Värtsilällä on menneisyys, jota kelpaa ja kannattaa tuoda esiin jatkuvasti. Värtsin haasteena on, miten saisimme paikkakunnan nykypäivän näkymään sisällössä enemmän. Nuorten kirjoittajien saaminen mukaan seikkailuun on myös tavoitteena.

Palaute on Värtsille välttämätöntä, koska lehti ei pysty tekemään varsinaisia lukijatutkimuksia. Kommenttiosaston lisäksi palautetta voi antaa myös sähköpostilla.

4 comments for “Tuleva vuosi

  1. Verkkovärtsin suosiota voi selittää monellakin tekijällä. Potentiaalia on. Mutta saadaanko se nykyelämää luovaksi tdellisuudeksi, jää nähtäväksi. Miten voi Arppen Pihan idea? Olisiko jo aika istahtaa juttelemaan? Ilmoittaudun edelleen alustamaan keskustelun tallomatta kenenkään varpaille. Etsikkoaika on pian ohi!!!

    Palatakseni takaisin Värtsin suosion syihin, on hattua nostettava Erkki Jormanaiselle. Meillä on tiedottamisen ammattilainen, joka on valinnut eläkepaikakseen Värtsilän, jossa voi jatkaa elämäntyötään harrastuksen merkeissä. Ja harrastus se onkin se jokin, joka maustaa elämää, myös yhteiselämää esimerkiksi kylissä. Muitakin näkijöitä voisi mainita tänne muuttaneiden joukosta. Heistä myöhemmin.

    On hyvä muistaa, että uudet ideat syntyvät usein pelkästä puhumisesta tai kirjoittelusta. Annetaan lörpöttelyn jatkua Värtsissä. Se on todella kivaa. Paikkakunta on herännyt, eikä rajoja ole piirretty mihinkään. Yhtäkkiä joku puu alkaa kukkia muita kauniimmin ja tuottaa hedelmää muita makeampia.

    Mutta vanhojen puiden rinnalle olisi istutettava uusia, jotta jatkuvuus ja luonnon ihmeellinen itsejalostus voisi toteutua.

    Kiitos kaimalle ja intoa hyvään harrastukseen! t. Erkki

  2. Sanonta ”kokovartaloministeri” on herättänyt
    kohua viime aikoina. Nyt takerrun minäkin sanaan
    ”lörpöttely”. Luen Värtsiä päivittäin mutta en
    ole vielä tähän mennessä kokenut kenenkään kirjoituksia
    enkä kommentteja joutavanpäiväiseksi. Sanalla lörpöttely
    on mielestäni sellainen kaiku. En halua alustaa tästä
    keskustelua enkä tunnustaudu tiukkapipoksi.

  3. Värtsi saa kiittää olemassa olostaan kirjoittajia, kuvaajia ja kuvien lähettäjiä. Kaikki he ovat ”osasyyllisiä”. ”Lörpötellään” vain edelleen, itse koin tuon ilmaisun myönteisenä. Se on kivaa.

    Merkittävä on ollut myös Värtsin teknisen ylläpitäjän Ilkan osuus. Hän on antanut asiantuntemuksensa talkootyönä, vastikkeetta. Itse panen käteni ristiin, kun tietsikka ei pelitä. Värtsin kustannukset eivät ole olleet mainittavia. Jos tilanne jostain syystä olennaisesti muuttuu, on harkittava uudelleen koko touhun mielekkyyttä.

    Olen toimittaja, mikä ei tarkoita samaa kuin diplomaatti. Pelottaa koko ajan, että näin pitäjä- ja kylätasolla tulee vielä eläkeukkonakin kirjoitettua asioista liian suoraan. Tarkoituksena on mm. herättää keskustelua. Erkki Lintusen tavoin toivon, ettei Värtsissä eri henkilöiden esittämiä ideoita tms. käsitettäisi kenenkään varpaille tallomiseksi, vaan korren kantamiseksi yhteiseen kekoon. Ainakin kohteliaasti ja asiallisesti noteerattaviksi asioiksi, vaikka joka kerran ei olisi toteuttamisen mahdollisuuksia.

  4. Valitettavasti jäi Nykysuomen sanakirja kotiin tällä ”evakkomatkalla”. Jouko Varosella se lienee pöydän reunalla. Siteeraapa meille, mitä sisältyy rikkaan suomenkielen sanaan ”lörpöttely”! Terveisin ja kiitoksin, Erkki L.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *