Patsola-Savikolle viemäri?

Tohmajärven haja-asutusalueen jätevesisuunnitelmissa on esitetty viemärin rakentamista Patsolan-Savikon alueelle Värtsilässä. Kunta ei ole vielä tehnyt tältä osin päätöksiä. Asia on tulossa alkuvuodesta kunnanhallituksen ja valtuuston käsittelyyn.

Alustavien suunnitelmien mukaan liittyjiä olisi noin 35. Ajankohdaksi on kaavailtu vv. 2016-17. Akkala-Riikolan suunnalla työt ovat jo meneillään. Värtsilän edelle menevät suunnitelmissa Onkamo ja Kaurila. Viemäröintiä on suunniteltu lisäksi Tikkalassa, Kirkkoniemessä ja Säkäniemessä.

Valtion rahoitus Patsolan-Savikon hankkeeseen on vielä avoinna, samoin kunnan resurssien riittävyys. Tavoitteena on, että kunta, valtio ja liittyjät osallistuisivat kustannuksiin kukin kolmasosalla. Kunnan osuudeksi on kaavailtu enintään 5000 euroa liittymää kohden. Alustavien laskelmien mukaan Patsolan-Savikon viemäröinti maksaisi lähes 650 000 euroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *