Kirje rintamalta

Partioon lähdössä.

Seuraavanlainen kirje lähetettiin ”sieltä jostakin” Patsolan koulun oppilaille. Kirje on päivätty tiistaina 20.1. 1942, tasan 69 vuotta sitten.

Rakkaat lapset! Olen saanut kunnian antaa vaatimattoman vastaukseni teille pienet ystäväiseni siitä arvokkaasta joulupaketista ja niistä lukuisista kirjeistä, jotka olivat paketissa ja joista lausun vilpittömät kiitokset.

Rakkaat lapset, me sotilaat tiedämme, että te olette meidän kallein omaisuus ja iloksemme olemme saaneet kirjeistänne lukea, että te juuri oikealla tavalla autatte maamme asiaa, tahdotte rukouksella kantaa meidänkin murheet Jumalan eteen, joten rohkenemme pyytää, olkaa lapsukaiset edelleenkin väsymättömät rukouksessa, sillä Jumala yksin voi auttaa kansamme tästä ahdingosta.

Meitä sotilaita on niin paljon, ikävä kyllä, jotka olemme kaukana Jumalasta ja rukouselämä on siten vähäistä. Siksi tarvittas kaikkia maamme lapsia entistä tarmokkaampaan työhön tälle työsaralle. Minullakin on siellä Kenraalinkylässä kahdeksan lasta, jotka tekevät samaa työtä kuin tekin. Siksi sain niin mieltä lämmittävän kuvan teidänkin kirjeistänne.

Jos Jumala suo niin tapahtua, että meille annetaan loma kuten on luvattu, niin tulen pyytämään Opettajaltanne, että saan yhden tunnin käydä keskustelemassa suullisesti kanssanne näistä asioista. Pari kuukautta sitten lomalla ollessa olin omalla koululla kaksi tuntia päivässä pitämässä uskontotunteja ja sielläkös oli meillä hauska.

Näissä mietteissä lopetan tämän kirjottamisen. Voikaa vaan mitä parhaiten Jumalan armoon turvaten. Monin terveisin

Taavid Heiskanen

Paketin jakoi Pastori kaikkien meidän porukan kesken, meidän vahvuus on kaksikymmentä.

3 comments for “Kirje rintamalta

  1. Kaunis kirje rintamalta.
    Olisiko mitään tietoa ketä nämä kuvassa olevat henkilöt
    ovat?

  2. Oikein pysähdytti tuo isän kaunis kirje. Terv. Pusan Mirja

  3. Marjatta,

    tunnen kuvasta vain yhden henkilön, isäni tuosta edestä. Rajapataljoona 4:n porukkaa ovat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *