Niirala kärkilistoille?

Niiralan tie ja rajatarkastusaseman laajennus pyritään saamaan Pohjois-Karjalan kärkihankkeitten joukkoon. Tällaista esittää maakuntaliitolle Tohmajärven kunnanhallitus. Asiasta kertoi Pohjois-Karjalan radio.

Kunnan toiveissa on, että valtio aloittaisi korjaustyöt noin 12 kilometrin osuudella Niiralasta Lahdenvaaraan. Nykyinen tie on kapea ja mutkainen. Viime vuonna Niiralassa oli yli miljoona rajanylitystä, ja mahdollinen viisumivapaus saattaa tuplata määrän. Samasta syystä valtion toivotaan varaavan rahaa myös raja-aseman laajennukseen.

Share

5 comments for “Niirala kärkilistoille?

 1. Viime viikolla ollut YLEn ajankohtaisohjelma kertoi että mikäli mahdollinen viisumivapaus tulisi voimaan, kasvaisivat venäläisten turistivirrat ainakin puolella nykyisestä.

  Olipa myös hyvä huomio ohjelmassa; vasta vain 20% 5 miljoonasta Pietarilaisesta on vieraillut Suomessa – mikäpä voisi olla luku viisumivapauden jälkeen??

  Nykyinen infra Niiralassa ja tiestö Suomen puolella ei vastaa näihin haasteisiin!

 2. Saattaa olla, että tavallisempi kansa lähtee liikkeelle viisumivapauden tullessa. Silloin voipi rytinä käyvvä.

 3. Näyttää siis siltä, että Niiralaan tulee lisää työpaikkoja. Muistetaan, että Niirala on Värtsilää. Olisikohan jo aika tarkistaa Värtsilän kaavaa, jossa on asuintontteja? Kaava on kuitenkin tehty ihan kuin ei haluttaisi tänne uudisrakentajia.
  Ei ole ymmärretty Värtsilän laakson sielua! Arppen Piha ja siihen sijoittuva toiminta saa taas uutta pontta, jos on halu nähdä ”unelma”. Kyllä pitää taas nostaa hattua Kaurilan ja Muskon ihmisille – ja myöskin silloisille kunnan päättäjille, jotka kunnallishallinnon puolella olivat suopeita Kaurilan kylätalo -”unelmalle”. – Mutta ei anneta periksi. Kunta pyytää netin antaman tiedon mukaan entisestä kunnantalosta 70 000 euroa. Sillä ei ole samaa merkitystä kunnan taloudelle kuin muutamalla uudella talolla,veronmaksajalla ja hänen aivopääomallaan täällä idänportilla, Värtsilässä. Jatketaan Arppen hengessä!

 4. ”Suittaa olla niinnii, mutta ei nuolasta ennenkuin tipahtaa”

 5. Olihan Onkamo-Niirala -tien parantaminen päässyt maakuntahallituksen listoille yhdessä Joensuun Raatekankaan eritasoliittymän ja Voimatien liikennejärjestelyjen sekä Kiteen Lepikon risteyksen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *