Operaatio Arppen Piha

Unettomana yönä avasin netin. Koti-Karjalasta 3.3.2010 löytyi Jetinan esittely. Reino Löppönen ja Marjaana Aarnio kertoivat, mitä Jetinan avulla voisi saada Keski-Karjalassa aikaan. Jutun alussa oli kaunis kuva naisesta, joka hellii amppelissa riippuvaa viherkasvia. Tekstissä oli kuvan selitys: ”Hyvä hanke alkaa unelmasta, joka tiivistyy hankeaihioksi. Jo tässä vaiheessa kannattaa kääntyä Jetinan puoleen ja kysyä onko asiasta hankkeeksi.”

Minulla on unelma, joka lienee monen muunkin mielessä. Se on pihapiiri, jonka keskellä on Nils Ludvig Arppen pysti. Tähän pihapiiriin kootaan kaikki mahdollinen, missä ”Jetinan rooli on koko yhteisössä vireyttä, viihtyvyyttä ja sosiaalisuutta lisäävänä voimana.” (Reino Löppönen). ”Kulttuuriympäristön kehittäminen lisää viihtyvyyttä…Toimivasta yhteisöstä viriää pienyrityksiä, joiden toiminnan siivittämisessä Jetina voi olla tukena”. (Marjaana Aarnio).

Siis: Jetinan puoleen tavoitteena Arppen Piha. Samanaikaisesti käynnistetään Värtsilä-säätiön perustaminen ja varain hankinta. Arppen Pihassa toimii lukuisa joukko itsenäisiä värtsiläisiä järjestöjä ja yrityksiä. Niiden rahoituksessa on säätiöllä tärkeä rooli. Mutta myös Jetina voi olla jatkossa mukana toimintaperiaatteidensa mukaisesti.

Ideoinnissa voisi olla apuna sukuseura N.L.Arppen Jälkeläiset. Vuosittaiseksi tapahtuma-ajankohdaksi voisi saada pohjaa Arppen syntymä- ja kuolinajankohdista 19.12.1803 Kitee – 9.12.1861 Värtsilä. Myös Niiralan hovin vaiheista voisi löytyä jonkin tapahtuman aihe.

Operaatio Arppen Piha, jonka yhtenä osana on Värtsilä-säätiö, jakautuu seuraaviin työvaiheisiin:

1. Analyysi: mitä nyt on?

2. Visio: mitä nyt voisi olla?

3. Priorisointi: mistä pitää aloittaa ja missä järjestyksessä edetä?

Toimitus on löytänyt kuvan Arppen Pihasta. Pidetään sitä Värtsilän ikonina!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *