Yle: Niiralan laajennus esille

Viisumivapaus kaksinkertaistaisi Niiralan rajanylitykset. Arkistokuva EJ

Rajavartiolaitos ja itäinen tullipiiri aloittavat Niiralan rajanylityspaikan laajennuksen suunnittelun ensi vuonna. Näin uutisoi Yle:n Pohjois-Karjalan radio nettisivuillaan. Radio on haastatellut aiheesta P-KR:n apulaiskomentajaa Mikko Karkiaa.

Raja-aseman laajennus tulee tarpeelliseksi varsinkin siinä vaiheessa, jos EU:n ja Venäjän viisumivapaus toteutuu. Se saattaisi kasvattaa rajaliikenteen jopa kaksinkertaiseksi. Rajavartiosto arvioi, että laajemmat muutokset ovat ajankohtaisia aikaisintaan vuodesta 2015 alkaen.

Niiralan raja-asema tehtiin alunperin korkeintaan 200 000 rajanylittäjälle. Myöhemmin rakennuksiin on tehty muutoksia ja kaistajärjestelyjä uusittu. Tänä vuonna meni rikki miljoona rajanylitystä, joka alkaa olla ylärajoilla. Esimerkiksi aulatiloja luonnehditaan pieniksi ja passin tarkastuspisteitä pitäisi saada lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *