Soidinmenot

Värtsiläläinen Seppo Pusa videoi syksyllä ikkunan läpi pihamaaltaan kaksi pyytä, joilla oli soidinsessiot meneillään. Yleensä pyyt ovat melko arkoja lintuja, joista on vaikea saada kuvaa. Ne liikkuvat tiheissä pöheiköissä ja pyrähtävät nopeasti paikasta toiseen, mutta soidinmenojen aikaan tuntuu joskus siltä, etteivät ne kuule eivätkä näe muuta kuin toisensa. Metsätiellä joutuu autonkin pysäyttämään, ettei ajaisi pariskuntien päälle. Pusa vihelteli linnuille, mikä kuuluu videoltakin. Se sai ne hieman havahtumaan.

Värtsin mahdolliset videot julkaistaan Youtube -videopalvelun kautta. Ne eivät ehken näy kaikilla tietokoneilla. Katselu vaatii selaimeen Flash-laajennuksen, joka on ladattavissa ilmaiseksi Adoben verkkosivuilta. EJ (Älkää vain kysykö minulta, mitä nämä viimeiset virkkeet tarkoittavat.)

2 comments for “Soidinmenot

  1. Hassuja ja niin tosissaan!
    Onkohan kellään paikkakuntalaisella kuvaajalla videota taivaanvuohesta, johon ihastuin lapsena Sääperin rantamilla?
    Olen sen jälkeen kuullut vain kerran taivaanvuohen ”mäkätystä”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *