Silmälläpidettävä

Harmaapäätikkaa on tavattu useissa paikoin Värtsilässä. Kuva EJ

Runsas vuosi sitten lennähti harmaapäätikka ikkunalaudalle ja kurkisteli sisään. Se oli ensimmäinen lintututtavuutemme Värtsilässä, halusi kai varmistaa, millaisissa aikeissa uudet asukkaat olivat tulleet, olivatko vihamielisiä vai ystävällisiä.

Vasta nyt se tuli uudelleen, hakkasi talipötköä joulupäivänä. Eihän se joka päiväinen vieras taida olla, parituhatta paria on koko Suomen maassa. Silmälläpidettävä laji, kertovat luontokirjat.

Harmaapäätikka on lehtipuuvaltaisten sekametsien ja lehtojen asukki. Haapaan se tekee mieluiten pesäkolonsa. Onhan täällä päin jonkin verran haavikoita. Lintu pesii myös vanhoissa kalliomänniköissä, etsii einestä muurahaispesistä ja talvella popsii talia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *