Missä raha-automaatti?

Melkein joka kerran, kun käyn Niiralassa, kuulen jonkun matkaajan kyselevän, missä täällä on raha-automaatti. Sen puuttuminen vilkkaan rajanylityspaikan läheisyydestä on moka pankeilta.

Pankin konttorin lakkauttamista Värtsilän keskustasta muutama vuosi sitten perusteltiin asiakasmäärän vähentymisellä. Se taas oli paikkakuntalaisten mielestä seurausta aukiolopäivien supistamisesta. Konttori oli myös hieman syrjässä ylityspaikan tieltä. Nyt lähin Otto-automaattikin on 20 kilometrin päässä Kemiessä.

Taantuvan Kiteen keskustassa on neljän pankin toimipisteen lisäksi kolme raha-automaattia 50 metrin päässä toisistaan. Jo noista yksi joutaisi Niiralaan, jossa tapahtuu miljoona rajanylitystä vuosittain.

Niirala tulee olemaan Tohmajärven ja koko Pohjois-Karjalan tärkeimpiä alueita. Palvelutason siellä pitäisi kiinnostaa niin pankkien päättäjiä kuin kuntaa. Kaiken keinotekoinen keskittäminen pitäjän keskustaan ei ole ainakaan asiakkaiden etu.

2 comments for “Missä raha-automaatti?

 1. Vakiasukkaat, Niiralassa työssäkävijät, Venäjän turistit, satunnaiset matkailijat, kesäasukkaat…
  Aina mökille lähtiessä on tarkastettava ettei ole Matti
  kukkarossa. Vielä silloin kun pankki toimi Värtsilässä
  kyselin pankkiautomaatin perään mutta minulle vastattiin
  että saahan sitä rahaa täältä pankista.

 2. Kyllä nolottaa tää tilanne! oon kyllä koittanu omalta osaltani tätä asiaa eteenpäin viedä, mutta minulle vain on sanottu ettei ole tarpeeksi väkilukua kunnassa! Niin, mutta eihän ne kuntalaiset yksin tarvitse tätä palvelua, vaan rajan ylittäjät! Muistutan ettei euro ole naapurimme VIRALLINEN valuutta! Kuka ottaisi asian etteenpäin vietäväksi? Tiedossani on kyllä että Hjallis Harkimokin joskus suunnitteli pankkiautomaattien peerustamista, onko tuttu mies kenelle? Vaikka kesäasukkaalle!?
  Palataan tähän asiaan kinkunsyönnin jälkeen.? Jooko?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *