Varastettuja autoja Niiralassa

Rajavartiosto on paljastanut Niiralassa kuusi varastettua henkilöautoa 26.8.-19.10. välisenä aikana. Ajoneuvot oli varastettu Venäjällä, ja ne oli rekisteröity venäläisten henkilöiden omistukseen. Ilmiö on laadultaan ensimmäinen Niiralassa paljastunut.

Ajoneuvot jäivät kiinni rajatarkastusten yhteydessä. Epäilykset heräsivät, kun rekisteriotteita tutkittiin tarkemmin. Niiden epäillään olevan väärennettyjä. Samoin ajoneuvojen valmistenumeroita on muutettu. Autoista oli annettu kansainvälinen etsintäkuulutus, ja ne oli ilmoitettu varastetuiksi Venäjältä. Etsintäkuulutuksista saatiin vahvistus myös Interpolilta.

Pohjois-Karjalan rajavartiosto jatkaa tapauskokonaisuuden selvittelyä Keskusrikospoliisin kanssa. Asiasta on oltu yhteydessä myös Venäjälle Keskusrikospoliisin kansainvälisen osaston kautta. Ajoneuvot ja tutkinnassa saadut tiedot luovutetaan Venäjän viranomaisille.

Autoja kuljettaneet venäläiset on vapautettu kuulustelujen jälkeen. He ovat kertoneet ostaneensa ajoneuvot Pietarista, jossa myyjä oli luovuttanut rekisteriotteen ja muut dokumentit. Kuljettajat eivät kertomansa mukaan osanneet epäillä ajoneuvoja varastetuiksi. He eivät olleet rekisteröineet ajoneuvoja nimiinsä, vaan toimivat niiden haltijoina saamiensa valtakirjojen nojalla. Rajavartioston mukaan myös valtakirjoissa on havaittu väärennyksiä.

Ajoneuvot ovat Mitsubisheja, Mazdoja ja Nissaneja, vuosimallia 2004-07. Yhteisarvo Suomessa keskihinnan mukaan on noin 124 000 euroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *