Roima kasvu ylityksissä

Niiralan kansainvälisellä rajanylityspaikalla rajan ylitti lokakuussa lähes 92 000 henkilöä, missä on kasvua edellisvuoteen noin 20 prosenttia. Kasvu aiheutuu venäläisten ja suomalaisten lisääntyneestä liikkumisesta rajan yli.

Venäläisiä rajanylittäjistä oli noin 40 prosenttia, kun viime vuonna heidän osuutensa vastaavana ajankohtana oli noin 39 prosenttia. Vuoden alusta lukien on kirjattu 842 512 rajanylittäjää, missä on kasvua edellisvuoteen 6,5 prosenttia.

Lokakuussa käännytettiin neljä henkilöä pääasiassa perustellun rikosepäilyn vuoksi.

Varastettujen autojen lisäksi Niiralassa havaittiin yksi epäilty rattijuopumusrikos, neljä ulkomaalaislain rikkomusta, kaksi paljastinlaiterikkomusta ja 11 muiden säännösten rikkomusta, joiden seuraamuksina annettiin 14 rangaistusvaatimusta, kaksi rikesakkoa, kolme valvontailmoitusta ja 12 huomautusta. Muun toiminnan yhteydessä rajavartiosto antoi kuusi huomautusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *