Näin pyyhkii Wärtsilällä

Vaikka yritys olisi Värtsilässä perustettu, ei se välty maailmanlaajuisilta talouselämän muutoksilta. Tuoreet tiedot mediassa kertovat, että laivamoottorien ja voimaloitten valmistaja Wärtsilä aikoo vähentää tukitoiminnoistaan 400 työpaikkaa eri puolilta maailmaa 30 maassa. Yrityksellä on nykyisin 160 toimipistettä 70 maassa. Työntekijöitä oli syyskuun lopussa 17 700.

Alkuvuodesta yhtiö ilmoitti 1 400 työpaikan vähentämistarpeesta. Osaa Euroopan tuotannosta ollaan siirtämässä Kiinaan. Hollannissa on jo päätetty 570 työpaikan vähenemisestä. Ranskassa on niinikään meneillään rakennemuutosohjelma.

Nyt kerrotaan, että Suomesta vähennetään 130. Ne koskevat tieto-, talous- ja henkilöstöhallintoa sekä viestintää. Wärtsilällä on väkeä Vaasassa noin 3 000 sekä Turussa ja Helsingissä kummassakin parisataa.

Samaan aikaan lisätään tietohallinnon työpaikkoja Kiinassa ja Intiassa, joihin Wärtsilä suunnittelee vahvoja alan osaamiskeskuksia. Etenkin laivamoottoreiden ja potkurien markkinat ovat siirtyneet Aasiaan.

”Vaikka markkinoilla on nähtävissä elpymisen merkkejä, kilpailu on kireää ja hintapaineet kovia. Kilpailukykymme ja hyvän tuloskunnon turvaamiseksi myös tulevaisuudessa meidän pitää sopeuttaa tukiorganisaatiomme muuttuvaan markkinaympäristöön. Tämä vaikuttaa moniin työtehtäviin, ja valitettavasti emme välty irtisanomisilta”, sanoo varatoimitusjohtaja Raimo Lind Kauppalehdelle.

Share

1 comment for “Näin pyyhkii Wärtsilällä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *