Rajan hallinto kevenee

Rajavartiolaitos tiivistää organisaatiotaan siirtymällä kaksiportaiseen johtamisjärjestelmään. Väliportaasta putoavat pois raja- ja merivartioalueet sekä niiden johtopaikat. Hesarin verkkolehden mukaan valtioneuvosto esitti torstaina rajavartiolain muuttamista eduskunnassa. Hallituksen tavoitteena on saada laki voimaan ensi vuoden alusta.

Muutos vapauttaa hallinto- ja tukitehtäviä operatiiviseen toimintaan raja-alueilla. Yhtenäinen kenttäjohto selkeyttää päätöksentekoa ja keventää hallinnollista työtä. Muutokset aiotaan toteuttaa ilman henkilöstön irtisanomisia.

Niiralassa jatkavat rajavartioasema sekä rajatarkastusasema. Keski-Karjalan turvallisuussuunnitelmassa todetaan, että Tohmajärven alueella rajahenkilöstö vähenee hieman hallinnon keventämisen takia, mutta operatiivinen toiminta ei heikkene. Rajanvartioinnissa korostuvat liikkuvuus ja tekniikan hyödyntäminen.

Miljoonan rajanylittäjän määrän ennakoidaan ylittyvän Niiralassa viimeistään 2012. Rajavartiosto arvioi turvallisuussuunnitelmassa, että tämä määrä pystytään hyvin tarkastamaan. Liikennejärjestelyjä ja kaistarakennuksia pidetään riittävinä. Viisumivapauteen lähivuosina Pohjois-Karjalan rajavartiosto ei usko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *