Onnea vauvaperheille!

Ujostuttaa. Kuva EJ

Värtsilän koulun tulevaisuus näyttää turvatulta, kun katseli kuvaa MLL:n Värtsilän osaston rotinavauvoista. Yhdeksän ekaluokkalaista on vuonna 2016 aloittamassa koulutaivaltaan. Sitä ennen he ovat ennättäneet riemastuttaa seurakunnan kerhotätejä, jokunen tarvitsee perhepäivähoitajaa  tai päiväkodin palveluja, joku heistä voi päästä nauttimaan omaehtoisesta musiikista musiikkileikkikoulussa, siis muskarissa, ellei jopa musiikkiopistossakin, ja pääseehän eskarin opettajakin iloitsemaan heistä ennenkuin  ekaluokan opettaja saa heidät hoiviinsa.

Lasten syntyminen on paras todiste uskosta tulevaisuuteen. Mitä heistä aikanaan sitten tulee, sitä meidän on vaikea ennustaa, mutta se on ainakin varmaa, että Värtsilässä on hyvä kasvaa. Kiitoksen sana on paikallaan myös MLL:n osastollekin, joka ylläpitää näin rotinaperinnettä. Vielä 1960-luvulla rotinat olivat elävää todellisuutta. Vauvataloon tuotiin täytekakkua, vehnästä ja piirakoitakin niin, että kaikkea ei tahtonut jaksaa syödäkään. Kun vauvojen määrä alkoi hiipua, niin rotinatkin hiipuivat. Värtsilän kotiseutuyhdistys muisti 1980- ja 1990-luvuilla vauvaperheitä pienimuotoisilla rotinoilla, mutta siinäkin kävi niin kuin kävi, että aikansa kutakin.

Toivottavasti MLL:llä riittää rotinakiireitä vielä tulevinakin vuosina.  Vauvaperheille paljon onnea ja lentäköön haikara ahkeraan Värtsilän suunnalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *