Tiepusikot ohenevat

Värtsilän tärkeimpien lintupaikkojen kohdalle kaivattaisiin tienoheen levennyksiä, joilta käsin lintujen tarkkaileminen olisi turvallisempaa.

Tienvarsipusikoita on alettu vähentää Värtsilässä. Sen myötä kohenee liikenneturvallisuus. Autoilijoitten on helpompi havaita esimerkiksi teille ryntäilevät hirvet. Hirvivaara on suurimmillaan niitten metsästyksen alkaessa.

Myös karhuja on viime aikoina jäänyt autojen eteen Pohjois-Karjalassa. Värtsilässäkin karhuhavaintoja tehdään teitten tienoilla jatkuvasti, mutta toistaiseksi on onnettomuuksilta vältytty. Peltojen liepeillä ja aukeille liikehtii niinikään metsäkauriita, jotka saattavat yllättäen ilmestyä tielle.

Tiepusikoitten poistaminen syksyisin on myös ajankohdan puolesta onnistunut toimenpide. Sen hyödyt ovat huomattavasti suuremmat kuin luonnonkukkien niittämisestä teitten varsilta alkukesästä. Pusikoissa pyörivät pikkulintuparvet hyötyvät niinikään siirtymisestä kauemmas pelloille, jolloin ne eivät törmää niin helposti autojen kanssa.

Share

2 comments for “Tiepusikot ohenevat

  1. Kun vielä saataisiin ”Kaustajärven kannaskin” entisenlaiseen kuntoon, eli sellaiseen että näkymät järvelle ja ns Varpasalmelle
    aukeaisivat. Lienevätkö nimitykset Runon ja Rajan tie, Sininen tie ja Via Carelia vaipuneet unholaan, mutta uskon että teiden varsilta avautuisi kauniita näkymiä suuntaan jos toiseenkin paikka-
    kuntalaisten ja turistien iloksi. Korpijärvi Hoilolassa on hyvä esimerkki siitä mitä maisemointi saa aikaan.

  2. ”Tellervo”,

    nyt ruskan aikaan lapsuuskyläni Hoilolan Korpijärvi on upea. Ja on se muulloinkin.

    Kaustajärven kannaksella näkee usein joutsenia, kun kurkkii pusikoitten taa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *