Paisuva karhuongelma

Uutisia kuunnellessa ja lukiessa puhutaan vain lisääntyvästä karhuongelmasta.

Karhut lähestyvät koko ajan asutusta ja lähestymisellään aiheuttavat suurta vaaraa.

Niin mille tai kenelle, herää kysymys?

Tänä vuotena metsän anti on jäänyt Itä-Suomessa varsinkin, niin kuin muuallakin maassa tähän aikaan kesää lähes nollaksi. Kuivuuden takia karhujen ruokavaliosta ovat lähes poissa marjat, sammakot ym. Eikä syksykään ole vielä tuonut edes sieniä ruokavalioon.

Ja kun tiedetään, vai tiedetäänkö, karhutkin tarvitsevat ravintonsa ja varsinkin syksyllä talven lähetessä tosi tukevat ateriat talviunilleen. Silloin tarvitaan kunnon kaurapellot, marja- ja sienisadot. Isommat yksilöt kaatavat salomailla hirviäkin ilman ministeriön lupaa.

Siinäpä sitä ollaan sitten ihmettelemässä, mistä moinen käyttäytyminen johtuu, kun ei ole ruokaa edes ruokkia kolmospentueita (joita ennen oli vain yksi), eikä riistalaskennassa ole hyväksytty metsästysseurojen arvioita. Tosi tyypillistä ”KETTUTYTTÖTOIMINTAA”. Siis Suomen tyhmimmät eläinaktivistit.

Tämän alun lyhyen faktan tiimoilta herää kysymyksiä: missä ministeriö ja ministerit ovat piilottautuneina, kun eivät ole näkyvillä silloin, kun heidän vuoronsa olisi ehdottomasti olla päättämässä asiassa jotain, missä he aiemmin ovat jo toimineet toisin. HERÄTYS!

Oma ehdotus olisi, sikäli ja mikäli ei vain kyseiset ministerit tai muut päättävät toisin päätä:

– Varoja on löydyttävä, jostain taholta valtiovaltaa, ettei kustannukset jää metsästysseurojen ja yhdistysten harteille.

– Ongelma-alueen karhuille ostetaan eläinruhoja ja riistamiesten toimesta viedään ne salolle turvalliseen paikkaan kauas asutuksista, mikä houkuttaa karhut pois taajamista. Paikalliset metsästysseurat ovat tässä avainasemassa. He tietävät tasan tarkkaan, missä milläkin alueella karhut luontaisesti oleskelevat. Tätä tietoa ei takuuvarmasti ole yhdelläkään ministerillä, jos edes edustajillakaan.

Joten tuas kerran taas kansan tieto on sitä oikkiita, sanos kittiiläiset.

Ikänsä petoalueella ja niiden kanssa naapuruksina asuneena

Heino Turunen Värtsilästä

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *