Tervetuloa muulloinkin

EU:n (vas.) ja Venäjän välistä rajaa Värtsilässä.

Lehtitietojen mukaan europarlamentaarikko Riikka Manner (kesk.) on eilen ja tänään tutustunut rajaseutuun Suomen ja Venäjän puolella. Hän on nähnyt ja kokenut mm. Niiralan tämän hetken tilanteen.

Kaikki yhteydet ovat tarpeen, jotta Niiralassa saataisiin asioita rivakammin eteenpäin. Toivottavasti europarlamentaarikko on tavannut vaikutusvaltaisia venäläisiä päättäjiä, mieluummin moskovalaisia. Muutoin tällainen itämatkailu lienee Niiralan ylityspaikan kehittämisen kannalta tuloksetonta.

Tervetuloa Riikka Manner ja kaikki muutkin poliitikot vierailemaan Niiralassa muulloinkin kuin vaalien alla. Alueen kaikinpuolinen kehittäminen on Pohjois-Karjalan tärkeimpiä asioita. Turhan usein päättäjien vierailut täällä päin valjastetaan pelkästään puolueitten vaalityöhön.

2 comments for “Tervetuloa muulloinkin

 1. Minusta on hyvä, jos tälläiset vierailut voidaan yhdistää myös vaalityöhön. Meillä oli Kaurilassa järjestetty yleisötilaisuus oikein kalakeiton kanssa. Väkeä oli reilut 50 henkeä.
  Paikalla oli Riikka Manner sekä kansanedustajaehdokas Olli Riikonen ja kansanedustaja Hoskonen.

  On erittäin hyvä, että kansalaiset saavat tavata politiikkoja ja kysellä heiltä mieltä askarruttavista asioista. Näitten tilaisuuksien järjestäjiä ovat juuri paikalliset poliittiset yhdistykset.

  Jos tälläisiä tilaisuuksia ei ole, niin miten ihmiset pääsevät tutustumaan heihin ja heidän ajamiinsa asioihin. Tapaamiset olisivat pelkästään kunnanjohtajan ja muutaman luottamushenkilöiden varassa.

  Eli lisää vaan tälläisia tilaisuuksia yli puoluerajojen. Se herättää kiinnostusta vaaliuurnille myös tulevissa eduskuntavaaleissa.

 2. Reino Löppönen,

  kiitoksia mielipiteestäsi. Minun puolestani poliitikot voivat osallistua puolueitten vaalityöhön ja pitääkin. Voisivat he kuitenkin tutustua täällä päin asioihin ja edistää niitä muulloinkin kuin vaalien alla. Se loisi uskottavuutta heidän toimintaansa ja yleensä puoluepolitiikkaan.

  Mitä taas Niiralan kehittämiseen tulee, niin toivon, etteivät Tohmajärven päättäjät ainakaan hevillä nostaisi käsiä pystyyn, vaikka asia lienee vaikea. Korkeita edushenkilöitämme voisi juoksuttaa täällä huomattavasti useammin, kaikilta portailta. Vai onko Tohmajärvellä tärkeämpiä asioita? Toivoa tietysti sopii myös sitä, että värtsiläläisten pyrkimyksiin yleensä suhtauduttaisiin nykyistä myönteisemmin, otettaisiin heidänkin toiveitaan huomioon. Esimerkkinä mainitsen kyläläisten harrastus- ja kokoontumistilat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *