Heikin kuvia

Sääperin kalasääski.

Haapanapari.

Heikki Kokkosen kuvia on omien kirjojen lisäksi nähty valtakunnallisissa luontolehdissä ja alan opaskirjoissa. Värtsiläläislähtöinen kuvaaja antoi muutamia huikeita otoksiaan myös Värtsille julkaistavaksi, mistä lausumme kiitokset.

Heikin uusin kirja on nimeltään ”Luontohetkiä Pohjois-Karjalassa” (2008). Siinä on myös englanninkielinen tekstitys. Kymmenennen kirjansa syntyä kirjailija kuvailee seuraavasti: ”Pohjois-Karjalan luontoa olen tallentanut jo kohtalaisen useasta kuvakulmasta, mutta kiintymys siihen on silti vain lisääntynyt. Uusia hienoja alueita on löytynyt ja tuttuja aiheita voi aina kuvata erilaisin versioin ja entistä laadukkaammin.

Mustakurkku-uikku.

Kultasirkkuja oli aikoinaan Sääperin rannoilla.

Vuodenaikojen tuomat muutokset innostavat ja ovat kuvaustyössä todellinen rikkaus. Luonto ei myöskään kulje vuodesta toiseen aivan samaa rataa – jotain uutta ilmenee aina. Olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan on suuri haaste.”

Silkkiuikku.

Vuorotellen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *