Ei sota vaan jahti

Pääsinpäs karkuun. Kuva EJ

Värtsilässä ei alkanut tänä aamuna anivarhain sota vaan kyyhkysjahti. Metsästyskausi aloitettiin. Metsästäjäin Keskusjärjestön mukaan  sepelkyyhkystä on tullut maamme suosituinta riistaa metsäjäniksen ja sinisorsan ohella.

Kyyhkykanta on Värtsilässäkin runsas ja kestää hyvin metsästystä. Sepelkyyhkyt syövät loppukesällä metsissä mustikoita, mutta heti viljojen ja erityisesti herneen kypsyttyä ne siirtyvät pelloille. Niitä on tänä kesänä kerääntynyt ruokamaille jopa satojen lintujen parvina. Lämpimät kelit ovat kypsyttäneet satoa ja kuivuus on jättänyt kasvustot paikoin harvoiksi ja mataliksi, joten kyyhkyjen on helppo hyödyntää ravintokohteita.

Sepelkyyhkysiä riittää Värtsilässä. Eikö lie muutama pulukin menettänyt henkensä. Kuva EJ

Metsästäjäin Keskusjärjestö suosittaa noutavan koiran käyttöä, koska se löytää ammutut linnut myös peitteisestä maastosta. Alkukaudesta osalla sepelkyyhkyjä on vielä poikaset, joten metsästys tulisi kohdistaa parveutuneisiin lintuihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *