Murhia ja Vysotskia

Kirjailijat Seppo Jokinen (vas.), Leena Lehtolainen ja Matti Rönkä olivat päätähtiä Saarivaarassa.

Murhamysteerit risteilivät Saarivaaran hirsisessä, hikisessä nuorisoseuran talossa lauantaina, kun Viktor Kärpän, Maria Kallion ja komisario Koskisen olemusta selviteltiin. Dekkarikirjailijat Matti Rönkä, Leena Lehtolainen ja Seppo Jokinen pitivät yleisöä hallussaan tuntitolkulla. Heidän tarinointiaan kuunneltiin 30 asteen lämmössä melkein hiiskahtamatta, korkeintaan välillä naurahdellen. Keskustelun juontajalla Petri Liukkosella oli osuutensa asiaan.

Mika ja Turkka Mali valloittivat rajakylän.

Vieraita rajan takaa.

Seudulla harvinaista kulttuuripläjäystä täydensivät Mika ja Turkka Mali. He esittivät muun muassa Vysotskin, venäläisen runoilijan ja muusikon kappaleita sekä naurattivat yleisöä supliikillaan. Ontajärven kuoro Venäjän Karjalasta lauloi. Saarivaara Soi -tilaisuuden järjesti Saarivaaran Syke -niminen yhdistys. Yleisöä oli seurantalon tiloihin sopiva määrä.

Aurinko paistoi kaikille tasapuolisesti.

Piskuinen sylikoira oli ärhäkin esiintyjä.

Haitari kuuluu kesäjuhlaan.

Saarivaarassa ollaan reiluja.

Limppari teki kauppansa.

Kesäviiri liehui.

2 comments for “Murhia ja Vysotskia

  1. Varmasti kiva ja mielenkiintoinen tapahtuma. Toiveeni olisi, jos saisi ihan tarkan selostuksen tästä Saarivaara-jutusta.

    Neljä vuorokautta meni Veeran takia maailman tapahtumien ulkopuolella, kun puuttui sähkö meidän huushollista ;(

  2. Aili Nupponen,

    paljon oli Saarivaarassa kuultavaa ja nähtävää. Helle taisi uuvuttaa Värtsin toimittajan niin, että kyläverkkolehteen tuli vain nähtävyyksiä. Paikallislehdet kaiketi paneutuvat tapahtuman antiin perinpohjaisemmin. Saarivaara taitaa kuulua Pogostan Sanomien reviiriin.

    Siltä varalta, jos sähkökatko sattuu kestämään talveen asti, annoin kahvinkeittoneuvoja muutama päivä sitten Bittiparatiisissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *