Loppukiri

Pitäjätoimisto on uudessa paikassa vanhalla kunnantalolla. Kesätapahtumaa puuhaavat Birgitta Väisänen, Eki Lintunen ja Matti Jaatinen.

Värtsiläpäivien ja sen yhteydessä olevan Erä&Luonto -tapahtuman järjestäjät pyyhkivät hikeä kulmiltaan. Meneillään on loppukiri viime syksynä alkaneesta ja kevättalvella tiivistyneestä prosessista. Vielä etsitään ainakin vapaaehtoisia järjestyksenpito- ja liikenteenohjaustehtäviin. Hienosäätöä riittää monessa asiassa.

Torstaiaamuna olivat Värtsilän pitäjäyhdistyksen toimistolla ahertamassa Birgitta Väisänen, Eki Lintunen ja Matti Jaatinen. He muodostavat ainakin loppuvaiheissa iskuryhmän, joka toteuttaa laajemman toimikunnan mietteitä. Miehet kehuivat, että Birgitan saaminen mukaan kuvioihin oli onnellinen sattuma. Hän on parhaillaan valmistumassa matkailualan ammattilaiseksi. Työskentely Värtsilän tapahtuman kanssa kuuluu osana koulutukseen. Birgitta on muuttamassa Saarion kylään Lahdesta.

Laajan kesätapahtuman järjestelyihin sisältyy monenlaista kommervenkkia. Värtsiläläiset olivat Kolin erämessuilla työhommissa, kun kunnalta kävi käsky tyhjentää välittömästi pitäjätoimisto entisestä kirjastotalosta. Uusi omistaja oli näin vaatinut. Lopulta kävi niin, että kunnan työntekijät kantoivat värtsiläläisten yhdistysten mapit ja vehkeet sikinsokin vanhaan kunnantaloon, joka sekin on kaupan.

Toistaiseksi pitäjätoimisto pitää majaansa rakennuksessa, josta Värtsilän kuntaa aikoinaan johdettiin. Yläkerrassa kokoontui kunnanhallitus ja alakerrassa työskentelivät kunnan palkolliset. Kesätapahtuman järjestäjät ovat enemmän kuin tyytyväisiä pitäjätoimiston uusiin tiloihin ja toivovat saavansa olla siellä pitempäänkin. Oikeastaan koko kunnantalon pihapiiri rakennuksineen haluttaisiin värtsiläläisten vapaaseen käyttöön. Tyhjiksi ne eivät jäisi. Pienyrityksillekin siellä riittäisi huoneita.

1 comment for “Loppukiri

  1. Paljon on tuosta artikkelista asioita muuttunut parempaan suuntaan Värtsilässä!

    Yksi asia tosin on entisellään; tekijöitä pitäjäjuhlille tarvittaisiin kiivaasti! Matille ja Eiralle voi ilomoittautua, allekirjoittanut ainakin tämän vuoden tapahtuman jälkeen hyppää kiltisti sivuun omien ensi vuoden tapahtumakiireiden johdosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *