Leppoisa ilta

Varsinaista yleisöryntäystä saatiin ensi-illassa vielä odotella, mutta eiköhän kesän kuluessa sekin asia petraannu. Sadan tuntumaan päästiin keskiviikkona.

Värtsilän kesäteatterin ”Reposen Onnin” ensi-ilta sujui keskiviikkona leppoisasti. Kirvesvartta veisteltiin ja halkojakin olisi pitänyt hakata, vaan valmista ei tullut sillä saralla. Sensijaan maakauppojen hieronta onnistui ainakin päähenkilön kannalta. Vallan miljoonista puhuttiin. Ja lopussa eräät saivat toisensa.

Kyseessä oli kesäisen kevyt hupaelma, jossa nykyajan ilmiöihin osuvat satiirin sivallukset pehmennettiin huumorilla. Hyvä musiikin valinta myötäili. Mitäpä muuta harrastajavoimin tehdyltä esitykseltä voisi vaatia.

Varttuneempaa ja nuorempaa näyttelijäkaartia, vas. Maisa Sutinen, Paavo Hämäläinen, Mirja Kinnunen ja Kuisma Lipponen.

Kyllähän keravalaisen työvoimaneuvojan Raimo Turulan teksti kesäteatteriin sopii. Se piti melkein koko ajan katsojat otteessaan. Värtsilän teatterilaiset olivat saaneet siitä aikaan esityksen, joka ei suuremmin laahannut eikä töksähdellyt. Konkareilla esitys sujui rutiinilla, kaksi heistä on ollut mukana alusta saakka eli vuodesta 1997. Kokeneemmat olivat luonnollisesti esityksen kantavia voimia, mutta myös nuoret yllättivät myönteisesti. He eivät sortuneet liialliseen näyttelemiseen.

Yleisöltä heltisi vähän väliä taputuksia sattuville repliikeille. Värtsilän kesäteatterissa käytetään hyväksi äänentoistotekniikkaa, joten katsojien ei tarvitse pinnistellä kuullakseen vuorosanoja, kuten monesti kesäteattereissa on asian laita. Esitykset ovat täällä kunnan entisen maatilan navetan vintillä, missä on omat hyvät ja huonot puolensa. Keskiviikkona ei ainakaan itikoita ollut riesana, eikä kylmäkään tullut, pikemmin olisi lisätuuletusta toivonut, kun avoimesta ovesta ei tuuli helteellä puhaltanut.

Navetan vintillä voi käyttää esimerkiksi valaistuslaitteita tehostamassa esitystä. Valoista ja miksauksesta huolehti nuorempi Tikka-polvi, Miika ja Vesa. Heillä on tekniikka hallussaan, kuten nuorilta sopii odottaakin. Nuorten mukana olo on mainio asia kaiken kaikkiaan. Se lupaa hyvää tulevillekin vuosille.

Raimo Tiittanen on kuin luotu dementiavaarin rooliin.

Värtsilän kesäteatterilla on perinteitä. Sen parissa on 12 vuoden aikana puuhannut noin 60 henkilöä. Katsojia on vuosien mittaan ollut 23 000. Esitykset jatkuvat tällä erää elokuun puoliväliin saakka.

Esityspaikan ansiosta Värtsilässä on se hyvä puoli, etteivät sääolot suuremmin pääse haittaamaan. Kesäteatterilaiset voivat keskittyä näyttelemiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *