Uutta perunaa

Uuden perunan sesonki on meneillään Esko Nylanderin viljelmällä. Kuva EJ

Värtsilässä on saanut uutta luomuperunaa kuluvan viikon alusta lähtien keskuskylän tuntumassa sijaitsevilta Esko Nylanderin viljelmiltä. Herkkua on viety kauppaliikkeisiin, mutta myös tilalta sitä myydään.

Nylander kertoi, että varhaisperunaa on parikymmentä aaria. ”Sesonkitarpeisiin on kasvatettu. Peruna on hyvä vuorottelukasvi mansikan kanssa, pitää rikkaruohot melko hyvin kurissa.”

Mukavan kokoiseksi peruna on jo kasvanut. Ostoaikeissa olevien kannattaa soittaa ensin numeroon o4o 541 4348, sillä kaikin ajoin ei talonväkeä ole paikalla. Lapsetkin kannattaa ottaa ostoreissulle mukaan, sillä pihapiirissä käyskentelee kaksi suomenhevosta ja poni.

Myös mansikkaa on viimeistään parin viikon kuluttua saatavilla. Ankara talvi teki Nylanderin mukaan mansikkakasvustolle hieman tepposia. ”Aikaisempina kesinä on maahan jääneistä perunanmukuloista noussut varsia, mutta nyt niitä ei näy. Oli se niin kova talvi”, Nylander kertoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *