Kalakaveri

Kalasääski on komea lintu. Kuva EJ

Tallustin aamusella virveli kädessä Kukkolammelle. Keväämmällä sutkahti joku suurempi vesipeto, ilmeisesti hauki, uudesta verkosta läpi yli kymmenen metrin syvyydessä. Josko tuo julmetun verkkoreiän tekijä jäisi rohvessoriin.

Kovin kauan en ehtinyt veneessä istuskella, kun huomasin kalasääsken lekuttelevan lammelle. Hetken se kaarteli yläpuolella. Tuntui kuin olisi sanonut, että voi hyvä mies, on mentävä Sääperille, jos kalaa aikoo saaha. Sinne suuntaan se jatkoi matkaansa.

Eipä aikaakaan, kun huomasin linnun lentävän kaukana vaarojen päällä salolle päin. Sen verran erotin, että kynsissään se roikutti kalaa, minkä valokuva sitten todisti.

Kalamestari palaa. Kuva EJ

Minulla on se suuri hauki yhä saamatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *