Tasoristeysonnettomuus Okkulassa

Tohmajärveläinen mies joutui vaaralliseen lähikontaktiin junan kanssa Kaurilan Okkulassa sijaitsevassa vartioimattomassa tasoristeyksessä.

Kahden tavarajunaveturin yhdistelmä törmäsi rataa ylittäneen henkilöauton peräosaan. Henkilöauto lensi törmäyksen voimasta 15 metrin matkan radan sivuun. Kuljettaja toimitettiin ambulansilla sairaalaan tarkistettavaksi.

 

2 comments for “Tasoristeysonnettomuus Okkulassa

  1. Päivän tärkein pysähdys – varo tasoristeystä

    Tasoristeysonnettomuus sattuu useimmiten kokeneelle autoilijalle tutussa, varoituslaitteettomassa tasoristeyksessä päiväsaikaan. Yleisiä onnettomuuksien syitä ovat kuljettajan havaintovirhe, liian suuri lähestymisnopeus tai piittaamattomuus STOP-merkistä.

    Vuonna 2013 tapahtui 34 tasoristeysonnettomuutta. Niissä kuoli yhteensä kaksi ja loukkaantui yhteensä 11 henkilöä, joista yksi vakavasti.

    Huomattava osa tasoristeysonnettomuuksista sattuu rataosilla, joilla junaliikenne on vähäistä tai junien nopeus verraten pieni. Tuttuun ajoreittiin ja muistikuviin junien aikatauluista ei pidä koskaan luottaa. Radoilla liikkuu päivittäin myös ylimääräisiä tavarajunia, yksittäisiä vetureita ja erilaisia ratatyökoneita. Juna ei voi väistää, eikä se pysähdy hetkessä. Junan pysähtymismatka 140 kilometrin tuntivauhdista on yli kilometri.

    Liikennevirasto parantaa turvallisuutta poistamalla tasoristeyksiä ja lisäämällä varoituslaitteita. Tasoristeysten poisto painottuu rataosille, joilla tehdään ratojen perusparannustöitä. Lisäksi tasoristeysten läheisiä pusikkoja raivataan säännöllisesti näkemäalueiden parantamiseksi.

    Vastuu radan turvallisesta ylittämisestä on aina tienkäyttäjällä
    Seuraavat ohjeet on hyvä muistaa tasoristeykseen tultaessa:

    Hidasta nopeutesi niin alhaiseksi, että kykenet tekemään oikean ja riittävän havainnon radalla olevasta liikenteestä.

    Tarvittaessa pysäytä ajoneuvosi ennen rataa ja aina, jos tasoristeys on varustettu STOP-merkillä.

    Tarkkaile, onko juna tulossa – varoituslaitteista huolimatta vastuu radan ylittämisestä on aina sinulla.

    Katso, kuuntele ja raota tarvittaessa ikkunaa.

    Pysähdy, jos näet junan lähestyvän. Anna junan mennä ohitse.

    Pysähdy myös, jos varoituslaitteet hälyttävät tai puomi on alhaalla tai laskeutumassa.

    Odota puomien nousemista ja varoitusvalon vaihtumista.

    Useampiraiteisella radalla junia voi tulla samanaikaisesti molemmista suunnista. Varmista molemmat suunnat ennen kuin ylität radan.

    Lähde: http://www.trafi.fi/rautatiet/tasoristeysturvallisuus

  2. Tämänkaltaiset onnettomuudet tapahtuvat tutuilla tieosuuksilla. Asuin Lieksassa monta vuotta lähellä Sokojoen rautatiepysäkkiä. Sinä aikana tällä Timitran tiellä sattui muutama tasoristeys onnettomuus. Aina autoilijana oli paikallinen ihminen ja kellon mukaan silloin ei olisi pitänyt junan olla liikenteessä. Ihminen on tapojensa orja liikenteessäkin.

    Erikoisin kolari Sokojoenpysäkillä oli mielestäni se, josa ilta-auriko häikäisi ja kuski sanoo vierellä istujalle, ”katsopa oikealle tuleeko junaa,” itse katsoi vasemmalle ja pökkäsi auton keulan seisovaan veturiin, joka oli Pankakosken raiteella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *